Natuurlijke cosmetica en cosmeceuticals.

Natuurlijke cosmetica en cosmeceuticals

 

Ongeveer 80 procent van alle huidproducten en cosmetica werken alleen op de oppervlakte van de huid. Dat is dus boven de huidbarrière, waarbij er eigenlijk alleen dode huidcellen worden verzorgd. Onze opperhuid bestaat uit 5 lagen, waarvan de bovenste 2 dode huidcellen en de onderste drie levende huidcellen. Deze levende en dode laag wordt gescheiden door een huidbarrière. Als je huid dit niet had, zou je lichaam zich volzuigen met water als je in bad zou liggen.

Wat doet cosmetica?

Gewone cosmetica die je in de winkel, parfumerieën  of bij de drogist kunt kopen, werkt alleen op de oppervlakte van de huid. Daarmee verzorg je dus eigenlijk alleen de dode huidcellen. Deze cosmetica kun je zelfs ook in de meest goedkope supermarkten kopen. Vaak ruiken ze heerlijk, voelt comfortabel op het eerste gezicht en ze staan leuk op je wastafel. Of het goed voor je huid is, is een ander verhaal. (Overigens kan natuurlijke cosmetica ook fijn aanvoelen en goed ruiken).

Wat zijn Cosmeceuticals?

 

Cosmeceuticals werken op alle 5 de huidlagen en dringen dus door de huidbarrière heen. Hierdoor kunnen dieper gelegen huidproblemen worden aangepakt. Om daadwerkelijk bij de oorzaak van bepaalde huidproblemen te komen, zal je dus cosmeceuticals moeten gebruiken.

BeautyLounge raad het gebruik van Dermaviduals natuurlijke cosmetica aan, omdat de Liposomen en Nanopartikelen diep door de huidbarrière heendringen en daar hun heilzame werking kunnen doen. ( Ook online verkrijgbaar ).

natuurlijke cosmetica cosmeceuticals mooie huid haarlem

Gezonde huid versus ongezonde huid

Een gezonde huid bestaat uit een goed functionerende huidbarrière en een goede balans in het vet en vochtgehalte. De huidnerven zijn goed zichtbaar, de poriën zijn mooi schoon en de ‘kussentjes’ van de huid zijn gevuld met vocht. Normaal gesproken regelt je huid dit helemaal zelf. Echter is je huid niet goed in balans, voelt je huid vaak trekkerig, jeukerig, extreem droog of schilferig? Dan kan er sprake zijn van (onderhuidse) huidproblemen en dan spreken wij dus van een ongezonde huid.

 

Oorzaken ongezonde huid

Een ongezonde huid kan diverse oorzaken hebben:

  • Verkeerd cosmeticagebruik
  • Overmatig reinigen
  • Opgelopen zonneschade en overdaad aan zon
  • Bepaald medicijngebruik
  • Veel roken
  • Verkeerde eetgewoontes en veel vet eten

Laat eens een huidanalyse maken!

 

Wil je de huidconditie van je huid meten, zoals het vochtgehalte, vet, ph waarde, rimpelvorming, grote van de poriën etc. kan Beauty Lounge dit doen met een grondige huidanalyse met een speciale huidcamera. Met de huidcamera kunnen wij het patroon van je huid goed kunnen meten, waarbij we zowel de opperhuid als onderhuid goed zichtbaar kunnen maken. Wij kunnen dan goed zien wat je met het blote oog niet kunt waarnemen. Na een bepaalde behandeling, kunnen we de huidscan na een paar maanden herhalen, om de resultaten te kunnen meten.

Wil je een afspraak maken voor een gratis introductiegesprek met een huidscan? Dat kan. Maak online een afspraak, of bel ons: 023-5254756.

Graag tot ziens bij Beauty Lounge!

schoonheidssalon kliniek huid haarlem acne amsterdam