Medische Tatoeage

De weg naar een prachtig natuurlijk resultaat

Manon helpt je bij jouw nieuwe start

Opnieuw genieten en trots zijn op jouw lichaam, het kan!
Met medische pigmentatie kan je opnieuw genieten en trots zijn op je lichaam. Door het aanbrengen van medische pigmentatie kan Manon Wolbink wellicht een deel van je probleem oplossen, zodat jij weer beter in je vel zit.

Medische pigmentatie is de oplossing voor iedereen die door ziekte, een ongeluk of erfelijke aandoening (tijdelijk) geen haargroei heeft, ontsierde en opvallende littekens heeft of na een borstoperatie graag een tepelreconstructie wil.

Manon helpt je met behulp van medische pigmentatie. Als expert in PMU kun je bij haar rekenen op een prachtig natuurlijk resultaat wat niet van echt te onderscheiden is.

Stap voor stap begeleiding door Manon Wolbink

Met de medische tatoeage behandelingen helpt Manon je om weer vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet te gaan! Bekijk hier de resultaten of boek meteen je behandeling!

Medische pigmentatie

Medische pigmentatie, ook wel dermopigmentatie of dermatografie genoemd, wordt onder meer huidskleuren aangebracht op plaatsen waar het natuurlijk pigment ontbreekt of verstoord is. Medische pigmentatie heeft een camouflerende werking. Manon werkt nauw samen met plastisch chirurgen van Blooming, Medisch centrum Bloemendaal en ZOED Wilhelminapark, een specialistisch nazorgcentrum voor vrouwen met borstkanker.

medische tatoeage manon wolbink haarlem borsten tepel

Voor- en na

medische tatoeage permanente make up manon wolbink haarlem
permanente make up borst manon wolbink medische tatoo
borst permanente make up tatoeage manon wolbink amsterdam haarlem
litteken armen manon wolbink permanente make up medische tatoeage
medische tatoeage ogen manon wolbink haarlem
vitiligo manon wolbink permanente make up haarlem
permanente make up mannen manon wolbink haarlem pmu
permanente make up lippen manon wolbink haarlem amsterdam
alopecia wenkbrauwen manon wolbink medische tatoeage pmu
vitiligo manon wolbink medische tatoeage permanente make up haarlem
alopecia wenkbrauwen permanente make up manon wolbink haarlem

Voor medische pigmentatie bij Manon in goede handen

Ik ben Manon Wolbink, de specialist in medische PMU. Al meer dan 22 jaar verzorg ik medische pigmentatie bij vrouwen en mannen die wegens ziekte een borstreconstructie hebben gekregen of door een huid- of haarprobleem bij mij voor een behandeling komen. Elk soort medische pigmentatie vraagt om een persoonlijke benadering en advies op maat. Met persoonlijke aandacht, oprechte interesse en vakmanschap kan ik wellicht een deel van je probleem oplossen, zodat jij weer beter in je vel zit.

 

Medische pigmentatie breng ik altijd in meerdere behandelingen aan, met een tussenperiode van vier weken. Hierdoor kan je huid zich na de behandeling rustig herstellen en creëren we samen het mooiste resultaat. Voor de behandeling teken ik eerst de gewenste aanpassingen op je gezicht of lichaam, zodat je precies ziet hoe het uiteindelijk resultaat wordt. Natuurlijk gebruik ik een verdovende zalf, zodat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Je kunt je dan ook lekker ontspannen tijdens de behandeling.

permanente make-up haarlem manon wolbink

Je bent bij mij aan het goede adres voor permanente make-up:

 • Ik heb meer dan 22 jaar ervaring;
 • Ik heb continue bijscholing van vakkennis in binnen- en buitenland;
 • je krijgt bij mij altijd 100% tevredenheidsgarantie;
 • ik werk alleen met zuivere en kwalitatief hoogwaardige pigmenten;
 • ik werk met de meest moderne apparatuur en hygiënische omstandigheden;
 • ik hanteer alle regels van de GGD;
 • ik voldoe aan de strenge eisen van het Ministerie van Volksgezondheid.

Kortom, een heel veilig adres waar jij je thuis voelt.
Bij mij krijg je altijd een natuurlijk resultaat passend bij jou!

VOLG ONS OP FACEBOOK VOOR LEUKE ACTIES, TIPS EN NIEUWTJES

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR LEUKE ACTIES, TIPS EN NIEUWTJES

Voor wie is medische pigmentatie geschikt?

Medische pigmentatie is een goede oplossing voor iedereen die:

 • door ziekte of een aandoening (tijdelijk) geen haargroei heeft. Bijvoorbeeld mensen met de auto-immuunziekte alopecia areata of aan mensen die chemobehandelingen ondergaan. Met permanente make-up zorgt Manon dat jouw wenkbrauwen en ogen weer stralen;
 • na een borstoperatie graag een tepelreconstructie wil. Met medische pigmentatie maakt Manon jouw borst weer compleet;
 • ontsierde en opvallende littekens heeft. Met medische camouflage zorgt Manon dat jouw litteken veel minder opvalt;
 • de huidziekte vitiligo heeft en dit wil camoufleren;
 • een (herstellende) hazenlip wil optimaliseren.

Veilige behandeling met uiterste precisie

Het aanbrengen van medische pigmentatie is precisiewerk en dient onder veilige omstandigheden te worden toegepast. Manon heeft ruim 22 jaar ervaring in medische PMU, laat zich continue bijscholen in binnen- en buitenland in houdt zich vanzelfsprekend aan de regels en eisen van de GGD en het Ministerie van Volksgezondheid. Kortom, Manon biedt een veilig adres waar alleen gewerkt wordt met zuivere en kwalitatief hoogwaardige pigmenten, de meest moderne apparatuur en optimale hygiënische omstandigheden.

TARIEVEN

Tarieven

PMU Medische tatoeage (vanaf € 150,-)

Tepel uni-lateraal€ 395,00
Tepel bi-lateraal€ 595,00

Permanente make-up wenkbrauwen Alopecia

Medische tatoeage hazenlip 

Medische tatoeage en littekens camoufleren

€ 495,00  

€ 545,00

prijs op aanvraag

Hoe moet ik mijn permanente make-up thuis verzorgen?

Na een medische tatoeage behandeing wil je natuurlijk weten hoe je het beste je huid thuis kan verzorgen. Met onze tips en adviezen voor de nazorg, weet je zeker dat je optimaal kunt gaan genieten van je PMU behandeling. Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezen van de huid absoluut noodzakelijk. Wij adviseren je daarom rekening te houden met de volgende punten:

 • Was altijd je handen voordat je de behandelde huid gaat verzorgen
 • Smeer het huidoppervlak twee maal daags in met een dun laagje Bepathen tattoozalf
 • Probeer bij jeuk niet te krabben en verwijder absoluut geen korstjes
 • De eerste 10 dagen na de behandeling is het beslist verboden om te zonnen, zwemmen, heet te douchen, naar de sauna te gaan en intensief te sporten.
 • Het is zeer belangrijk dat de eerste 5 dagen het behandelde gebied droog blijft, met uitzondering van tepeltatoeage. 

Na ongeveer acht dagen is de opperhuid genezen. Alle benodigde instructies krijg je ook van mij mee na de behandeling, zodat je deze thuis rustig nog eens door kan nemen. Heb je na de behandeling nog vragen, kun je altijd contact met mij opnemen.

Medische tatoeage behandeling uitgelegd

Hoe verloopt de  behandeling? Als geïnteresseerde in medische tatoeage wil je natuurlijk graag weten wat je kunt verwachten en hoe de behandeling verloopt. Omdat ik de hoogste kwaliteit nastreef in al mijn behandelingen, neem ik de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo kan ik je de garantie geven dat je op een veilige en verantwoorde manier een permanente make-up behandeling ondergaat.

Voorbereiding als je nog thuis bent:

 • Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol en aspirine. Laat het me van tevoren weten als je bloedverdunners gebruikt
 • Ik raad je aan om een uur voor de behandeling twee paracetamol te slikken
 • Vanwege het gebied een paar dagen niet nat nat mag worden, raad ik je aan om met gewassen haar te komen.
 • Kom met een duidelijke foto hoe het was en hoe je het wenst te krijgen.

Werkwijze PMU behandeling
Hieronder leg ik mijn werkwijze stap voor stap uit, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en hoe een behandeling verloopt. Dit geeft je gelijk de zekerheid en het vertrouwen dat dit op de meest zorgvuldige wijze gebeurt.

 • We nemen samen het vragenformulier over jouw gezondheid door.
 • Vervolgens bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden.
 • Daarna teken ik het gebied met het kleurpigment.
 • Als je tevreden bent, breng ik het pigment met een steriele naald in de huid.
 • Tijdens het inbrengen van het pigment kun je regelmatig het resultaat bekijken.

Nazorg permanente make-up
Na de behandeling bespreken wij samen de nazorg.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt ongeveer 1 uur tot 1.5 uur. Je huid zal na ongeveer een week geheel hersteld zijn. Mocht je na de behandeling nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen, zodat wij je zo goed mogelijk kunnen adviseren en jij je nergens zorgen over hoeft te maken!

VRAAG & ANTWOORD

Uit hoeveel sessies bestaat een behandeling?

Het zetten van medische tatoeage bestaat altijd uit 2 soms 3 behandelingen. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht, verliest na een maand ongeveer 30-40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u een tweede keer komt voor de nabehandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt en is een derde behandeling nodig. De nabehandeling is altijd noodzakelijk en is bij de prijs inbegrepen, u hoeft dus niet opnieuw te betalen.

Is medische tatoeage blijvend?

De pigmenten die bij medische tatoeage in de huid worden gebracht blijven gemiddeld een paar jaar zitten, afhankelijk van hoe de huid reageert. Na verloop van tijd zul je merken dat de kleurintensiteit vermindert. Wil je blijvend resultaat? Laat jouw medische tatoeage dan na twee á drie jaar weer even opfrissen.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Bij permanente make-up wordt het pigment met de naald in het bovenste deel van de tweede huidlaag gezet. Bij een tatoeage wordt het pigment onderin de tweede huidlaag gezet. Daarom houdt een tatoeage levenslang en permanente make-up niet.

Hoe kies ik de juiste kleur?

Eerst bekijken we welk kleurtype je bent, warm of juist koel. Daarna kijken we naar de kleur van haar, ogen en huid. Natuurlijk houden we rekening met persoonlijke wensen. Ons motto: wat licht is kan wel donkerder. Andersom is een stuk lastiger.

Hoe lang duurt het voordat de huid genezen is na een behandeling?

Direct na de behandeling voelt de behandelde plek wat branderig, na enige uren trekt dit weg. Het duurt gemiddeld een week tot de huid volledig genezen is. Je dient de huid te behandelen als zijnde een schaafwond. We vertellen je natuurlijk precies hoe.

Zijn er dingen die ik moet laten de eerste tijd na de behandeling?

 • Mijd de sauna (i.v.m. bacteriegroei door de warmte en het vocht).
 • Geen zonnebank, ga niet zonnebaden.
 • Gebruik geen make-up op de behandelde delen.
 • Krab of wrijf niet aan de korstjes.

Hoeveel tijd zit er tussen de eerste en tweede behandeling?

Tussen de eerste en tweede behandeling zit minimaal vier weken, de huid heeft die tijd nodig om volledig te herstellen.

Wanneer kan ik het uiteindelijke resultaat van de behandeling zien?

Na ongeveer 2,5 tot 3 weken zie je het eindresultaat. Vlak na behandeling lijkt de kleur echter vaak veel donkerder dan hij uiteindelijk zal worden. Soms lijkt het of de gezette tatoeage niet gelijk staat. Dit komt doordat de huid aan de ene kant wat meer gezwollen is dan aan de andere kant, dit trekt nog bij. Soms komt het voor dat het pigment na een of twee dagen half verdwenen lijkt. Dat komt omdat het soms even duurt voordat de huid het pigment heeft ingekapseld. Het zichtbare pigment komt na twee tot tien dagen weer terug (zogenaamd toverbaleffect).

Kan ik een medische tatoeage lippen laten zetten terwijl ik last heb van een koortslip?

Een koortslip wordt veroorzaakt door het virus Herpes Simplex lahiales en komt bij ongeveer een kwart van de bevolking voor. Als ons afweermechanisme verzwakt kan het virus via de zenuwbanen naar de lippen en het gebied rond de mond gaan. Oorzaken van een verminderde afweer kunnen zijn: stress, koorts, vitaminegebrek, zonverbranding maar ook huidbeschadiging die optreedt door het zetten van permanente make-up. Heb je erg makkelijk en dus vaak een koortslip, dan raden wij je het volgende aan:

 • Een week voor de eerste behandeling starten met het innemen van voedingssupplement L-Lysine en vitamine C. L-Lysine is een essentieel aminozuur dat de groei van het Herpes simplex virus remt. Het is tevens nodig vitamine C-esther in dezelfde hoeveelheid in te nemen. Neem de tabletten in op een nuchtere maag, het liefst voor het ontbijt. Voorkeur: Het merk Solgar. L-Lysine 1000 mg tabletten en Esther-C PLUS 1000 mg. Je start een week van te voren met één tablet van ieder voedingssupplement.
 • De dag voor de behandeling tot en met vijf dagen na de behandeling: drie tabletten van ieder. Daarna één tablet van ieder tot en met de volgende behandeling. Dan herhaal je het hiervoor beschrevene.

Waarom Beauty Lounge?

Het is van belang dat een specialist in permanente make-up gedegen is opgeleid en over de juiste kennis beschikt. Goed aangebrachte permanente make-up laat jouw gezicht immers stralen. Bij de specialist van Beauty Lounge ben je in vertrouwde handen omdat:

 • Zij de tijd voor je neemt, zowel bij telefonisch consult als voor, tijdens en na de behandeling
 • Zij eerlijk advies geeft over de behandeling, de resultaten en de kosten
 • Zij écht naar jouw wensen luistert.
 • Zij je serieus neemt.
 • Zij nu 20 jaar werkt met permanente make-up.
 • Zij je op uw gemak stelt.
 • Zij haar trainingen heeft gevolgd bij gerenommeerde instituten (je kunt de certificaten hiervan inzien), daarnaast is zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van permanente make-up.
 • Zij een portfolio heeft van het geleverde werk dat je kunt inzien.
 • Zij altijd goede nazorginstructies meegeeft.
 • Zij je eerlijk vertelt dat de behandeling altijd uit minimaal twee en soms drie behandelingen bestaat (deze zijn bij de prijs inbegrepen die je de eerste keer betaalt).

Wanneer moet ik mijn medische tatoeage laten bijwerken?

De medische tatoeage blijft 1-3 jaar mooi, afhankelijk van de kleur, plaats en jouw leeftijd. Je kunt het beste een nabehandeling nemen als de kleur dermate vervaagt. Meestal volstaat dan één nabehandeling.

Hoe kunnen de prijzen van permanente make-up zo verschillen per studio?

Dit hangt af van de behandeling en service die je bij de desbetreffende studio krijgt. Een goede specialist zal aanzienlijke investeringen moeten doen wat betreft de apparatuur, de gebruikte pigmenten en de bijscholingen. Bij Beauty Lounge gebruiken we voor iedere behandeling conform de hygiëne richtlijnen een nieuwe steriele naaldmodule. Dit verrekenen wij in de prijs van de behandeling. Bij Beauty Lounge krijg je niet de goedkoopste behandeling, maar wel de beste en meest veilige! Daarnaast geven wij garantie op een gratis nabehandeling totdat jij echt tevreden bent met het resultaat.

Hoe moet ik mijn permanente make-up thuis verzorgen?

 • Was (altijd) jouw handen voor je jouw wond gaat verzorgen.
 • Smeer het wondje drie á vier maal per dag in met Bephanten babyzalf.
 • Krab bij jeuk niet aan de huid en verwijder absoluut geen korstjes.
 • De opperhuid is gemiddeld na acht dagen genezen.
 • Ga de eerste 10 dagen na het zetten van permanente make-up niet: zwemmen, in bad, naar de sauna en zonnebaden (dus ook geen zonnebank). Het is belangrijk dat het droog blijft.
 • Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezen van de huid absoluut noodzakelijk.

Wil je meer weten of foto’s zien? Kijk op onze speciale permanente make-up site.

ZET DE STAP!

Zet de stap naar medische pigmentatie

Als specialist in permanente make-up weet Manon hoe belangrijk medische pigmentatie voor je zelfvertrouwen kan zijn. Manon wil je hier dan ook graag mee helpen. Via onderstaande button kun je meteen een kennismakingsgesprek voor medische pigmentatie maken.

Wil je weten wat Manon voor jou kan betekenen?