Skip to content

Alopecia en Permanente Make-Up van Beauty Lounge

permanente make up lippen ogen wenkbrauwen

Share This Post

Wat is Alopecia Areata?

Alopetcia Areata en Permanente Make-Up van Beauty Lounge. Alopecia Areata betekend letterlijk “pleksgewijze kaalheid”. Dit is dan ook precies wat het is. Het is een haaraandoening waarbij een persoon, meestal vrij snel, gedeeltelijk en soms uiteindelijk geheel kaal wordt. Dit kan zowel bij vrouwen als bij mannen optreden en leeftijd speelt daarbij geen rol. Wel is het zo dat de aandoening meestal begint bij jongvolwassenen. ongeveer 1 op de 1000 mensen lijden aan de aandoening.

Wat gebeurt er bij Alopecia Areata?

Bij Alopecia A. worden de geïnfecteerde haarfollikels ( wortels ) per ongeluk aangevallen door het eigen immuunsysteem. ( de witte bloedcellen ). Het resultaat hiervan is het ontbreken van de natuurlijke groeifases van het haar. Waarom het immuunsysteem de haarfollikels “aanvalt is nog niet bekend.

Wat zijn de eerste symptomen van Alopecia?

Meestal zijn de eerste symptomen van Alopecia A. het verschijnen van één of meerdere kleine ronde kalen plekjes op de hoofdhuid. Deze kunnen zich echter gaan ontwikkelen tot het totale verlies van het hoofdhaar ( Alopecia Totalis ) of zelfs het verlies van alle haargroei op het lichaam ( Alopecia Universalis ). Er zijn overigens aanwijzingen, dat sommige personen genetische eigenschappen vertonen, welke hun ontvankelijkheid voor Alopecia verhogen. Ook bepalen deze eigenschappen waarschijnlijk hoever de aandoening zich bij hen ontwikkeld.

Zijn de klachten blijvend of gaat het over?

Dit verschilt per mens. Het verloop van de aandoening is erg grillig, net als de hevigheid  ervan. Wat wel vast staat, is dat de kans dat de aandoening weer overgaat, kleiner wordt, naarmate de klachten uitgebreider zijn. Ook bij het ontstaan op jonge leeftijd, of als de ziekte al vaker is teruggekomen, is de kans kleiner dat de klachten nog voorgoed verdwijnen. Wel is het zo dat de haarwortels altijd aanwezig blijven ( dit in tegenstelling tot andere aandoeningen waarbij haaruitval optreedt  ). Bij bijna 80 % van de mensen gaat Alopecia Areata, zelfs na jaren, weer over. Helaas kan het haar daarna weer gaan uitvallen.

Heeft Alopecia nog meer nadelen op het gebied van gezondheid?

Nee, verdere gevolgen voor de gezondheid heeft de aandoening gelukkig niet. Wel kan de aandoening emotioneel veel impact hebben. Zeker de eerste tijd is het vaak moeilijk het nieuwe uiterlijk te aanvaarden. Omdat Alopecia bij veel mensen niet bekend is loop je vaak aan tegen de onbegrijpende blik van anderen.

Veel meer over dit onderwerp is te lezen op: www.alopecia-vereniging.nl

Permanente Make-Up bij BEAUTY LOUNGE HAARLEM en Alopecia Areata.

Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om het gezicht te laten behandelen met Permanente Make-Up. Je kunt dan met name denken aan de wenkbrauwen en ooglijnen. Voor wenkbrauwen heet deze techniek de “hairstroke techniek”. Met deze techniek is het mogelijk om natuurlijk ogende wenkbrauwen aan te brengen. ( mits natuurlijk gedaan door een professional ). Deze wenkbrauwen zijn voor de buitenwereld nauwelijks te onderscheiden van echte haartjes.

alopecia manon wolbink wenkbrauwen maken haarlem amsterdam
Voorbeeld voor en na pmu

BIJ BEAUTY LOUNGE HAARLEM, zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van Permanente Make-Up. De laatste jaren hebben we dan ook veel mensen met Alopecia behandeld. Foto’s en referenties hierover zijn bij Beauty Lounge op te vragen of te bekijken.

Permanente Make-Up wordt zeer zeker niet alleen geplaatst bij mensen met haargroeiproblemen,

Veel mensen laten Permanente Make-Up bij ons plaatsen op lippen, wenkbrauwen en ooglijntjes.

Zij doen dit om er altijd verzorgd uit te zien, ze hoeven verder weinig of geen tijd te steken in het aanbrengen van Make-Up. Ook om medische redenen laten mensen Permanente Make-Up plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan na een borstoperatie.

Wij van BEAUTY LOUNGE HAARLEM willen je graag uitnodigen om samen, geheel vrijblijvend, een proeftekening op het gezicht te maken , om te ervaren, hoe Permanente Make-Up jou staat.

BEL OF MAIL ONS voor een afspraak: tel 023-5254756 of info@beauty-lounge.nl.

Graag tot ziens!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijgf op de hoogte van onze laatste tips en tricks

More To Explore

Superboost behandeling

Superboost behandeling. Wat is Superboost? Superboost geeft de zachtheid van een cosmetische verzorging met de impact van een medische behandeling. De mogelijkheden zijn zeer gevarieerd

PRP behandeling Haarlem

PRP behandeling Bij Beauty Lounge bieden wij sinds kort de PRP behandeling aan. Deze behandeling wordt uitgevoerd door Dr Yamen.   WAT IS PRP? (Platelet

Onze specialisten staan voor je klaar

Wij halen alles uit de kast om jou te laten stralen!

permanente make up manon wolbink in haarlem eyeliner ogen lippen
error: Content is protected !!