Eczeem behandeling bij jeukende huid en huiduitslag

Eczeem behandeling

Eczeem bij de oorzaak aanpakken? Met onze eczeem behandeling boek je goede resultaten!

Eczeem is een veel  voorkomend huidprobleem dat jeuk, roodheid, schraalheid en een droge huid veroorzaakt. Zullen wij je klachten verminderen?

Hoe veel heb je zelf al geprobeerd om van je eczeem klachten af te komen? Ligt je kast vol met crèmes, zalfjes en ‘wondermiddeltjes’ die je van je eczeem klachten af zouden helpen, maar die eigenlijk alleen tijdelijk verbetering meebrengen? Zodra je er mee stopt, nemen de klachten weer toe en loop je telkens aan je eczeemplekken te krabben. Niet ideaal om je huid goed te herstellen.

Eczeem geeft jeukende huiduitslag

Eczeem is een (allergische) ontsteking van de huid en kenmerkt zich door jeukende rode huiduitslag, een droge huid, schilfers, kloofjes of een branderig gevoel. Eczeem komt op verschillende plekken op de huid voor en kan heel heftig optreden en soms lijkt te ‘slapen’, totdat de klachten weer verergeren of continu aanwezig zijn. Vooral op warme lichaamsplekken komt eczeem voor, of op specifieke plekken bij voorbeeld contacteczeem of bij een nikkelallergie. Denk aan handen, armen, ellebogen, knieholtes maar ook op andere lichaamsdelen of het gezicht.

Eczeem door verstoring van de natuurlijke huidbescherming

De natuurlijke bescherming en huidbarriere van de huid, wordt door het bovenste laagje van de opperhuid geregeld. De opperhuid maakt voortdurend nieuwe huidcellen aan die door huidvetten (lipiden) bij elkaar gehouden wordt. Deze vormen het “cement” tussen de hoorncellen. Als er in de hoornlaag van de huid te weinig huidvetten zijn, krijgt de huid problemen bij vocht vasthouden en krijg je een droge huid. Als de huid erg droog en beschadigd is, voelt de huid ruw aan, ontstaan er kloofjes, schilfers en jeukt veel. Een ideale voedingsbodem om eczeem klachten te verergeren.

Atopisch of constitutioneel eczeem

De oorzaken van eczeem kunnen heel verschillend zijn. Diverse allergieën  kunnen eczeem uitlokken of verergeren. Bij atopisch eczeem is er meestal sprake van een verzwakte huidbarriere.  Als de huid door veel krabben en wondjes beschadigd is, valt de natuurlijke bescherming van de huid weg, waardoor atopisch eczeem kan ontstaan. Meestal begint atopisch eczeem al in de jeugd, maar kan ook op oudere leeftijd ontstaan. Een droge huid is een belangrijke uitlokker bij atopisch of constitutioneel eczeem. Bij alle vormen van eczeem is het belangrijk om de huid vet en goed gehydrateerd te houden.

eczeem behandeling, problemen met huid allergie haarlem zuid holland

Contact eczeem

Contact eczeem treedt meestal op indien de huid in aanraking komt met een bepaalde stof (van binnenuit of buitenaf) die bepaalde irritatie of allergie aanwakkert. Dit kan leiden tot contacteczeem.

De belangrijkste oorzaken van contacteczeem:

 • Bepaalde prikkels door warmtebronnen, bijvoorbeeld de zon, lichamelijke inspanning, nylon of wollen kleding
 • Chemische prikkels door zeep en ontvettende middelen, zeker als de huid al gevoelig is voor atopisch eczeem of bepaalde allergieën
 • Allergene stoffen in cosmetica en huidverzorgingsproducten
 • Huidinfecties
 • Allergie voor bepaalde geur- en kleurstoffen en voedingsmiddelen

Eczeem ontstaat vaak al in de kinderjaren en kent periodes van erge eczeem uitbraken, dan weer vermindering van klanten door zalven en eczeem crèmes. Zodra met de zalfjes gestopt wordt, komen de klachten weer terug en blijf je met je eczeemklachten vaak in een visuele cirkel rondraaien. Zou het niet fijn zijn als de huidspecialisten van Beauty Lounge samen met jou kunnen kijken wat we daadwerkelijk aan je eczeem klachten kunnen doen?

Eczeem behandeling voor pertinente huidverbetering

De eczeem- en huidspecialisten van Beauty Lounge richten een eczeem behandeling op de oorzaak van dit huidprobleem. We kijken daarbij naar erfelijke factoren, je levensstijl, voedingspatroon, eventuele reacties op geur- en smaakstoffen, je eigen verzorgingsproducten, cosmetica en alle andere factoren die van invloed zijn op het ontstaan en in stand houden van eczeemklachten. Elke eczeem behandeling is maatwerk advies en begeleiding, speciaal afgestemd op jouw huidklachten.

Wij gebruiken speciale eczeem producten die de levende huidlaag bereiken en daadwerkelijk iets voor jouw huid doen. Daarnaast werken wij met speciale voedingssupplementen. ( wij bereiken goede resultaten met b.v. QMS Intravital Plus )  Waar nodig zetten wij lichttherapie in om de eczeem huid te herstellen, zodat de huid kan genezen en de nieuwe huid weer mooi, zacht, glad en eczeem vrij wordt.

Afhankelijk van de gradatie van de eczeem klachten, maken wij een behandelplan, waarbij je zeker binnen enkele weken al echt verschil gaat merken!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek zodat wij je eczeem klachten kunnen bekijken en hiervoor een behandelingsplan kunnen opzetten.

“Last van eczeem? Vraag onze huidspecialist om advies”

Meer tips bij eczeem ontvangen?

Wil je meer waardevolle tips en adviezen hoe je eczeemklachten van binnenuit kunt verminderen, zodat je huid kan herstellen?

Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek of maak gebruik van onze eczeem kennismakingsbehandeling.

Dit krijg je van ons:

 • Inzicht> wat is de huidige staat van je huid?
 • Kennis> wat kun je zelf doen om eczeemklachten te verminderen?
 • Snel resultaat> eczeem behandeling op maat speciaal voor jou
 • Gratis advies> Hoe kan je je eczeem huid optimaal voeden en verzorgen?
   

Vraag nu een maatwerk kennismakingsbehandeling aan voor slechts € 59,50 euro.

Direct een advies gesprek aanvragen

Vul het onderstaande formulier in om direct een adviesgesprek aan te vragen of bel 023-5254756!

Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden