Medik8 verkrijgbaar bij Beauty Lounge Haarlem

Medik8 bij Beauty Lounge Haarlem

Medik8 Haarlem dag creme nachtcreme ingredienten

Bij Beauty Lounge werken wij al enige jaren met veel enthousiasme met het merk Medik8. Dit omdat wij en onze klanten erg enthousiast zijn over de resultaten die we bereiken met Medik8.

Waarom Medik8

Medik8 heeft zich toegewijd tot het produceren van de hoogst mogelijke kwaliteit huidverzorgingsproducten met de beste ingrediënten in de juiste sterktes en met bewezen resultaat. Medik8 heeft huidverzorgingslijnen op maat voor het oplossen van specifieke huidproblemen. Medik8 staat voor productontwikkeling en onderzoek met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van huidverzorging en het verder ontwikkelen van formules.

De filosofie achter het merk,

Resultaatgerichte producten
Bewezen resultaat
Professionele sterktes
Hoog stabiele producten en origineel onderzoek
Anti-ageing filosofie voor elk individu
Huidvriendelijke ingrediënten met zo min mogelijk irritatie
Laboratoriumkwaliteit “handgemaakt in kleine batches”
Groene chemie & ecovriendelijke verpakking

Medik8 werkt met chiraal correcte moleculen,

Waarom de vorm en de samenstelling van moleculen zo belangrijk is

Het hoofdthema van chiraliteit is om ervoor te zorgen dat de huid wordt gevoed met de meest actieve ingrediënten zonder onnodige irritatie. Een chiraal molecuul heeft een spiegelbeeldvorm en is dus asymmetrisch.

Medik8 Beauty Lounge Haarlem.

Een molecuul kan chiraal of niet-chiraal zijn. Het fenomeen chiraliteit (Griekse woord voor hand) is van groot belang in een productformule.

Twee handschoenen zien er precies hetzelfde uit maar het is onmogelijk om je rechterhand in de linker handschoen te doen. Stel je voor dat je hand een biologische receptor is (t.b.v. cel-collageenproductie) en dat een volle doos handschoenen een volle doos actieve ingrediënten voorstelt, waarbij als we een handschoen aantrekken, de gewenste activiteit zal plaatsvinden. Aangezien de helft van de doos handschoenen bevat die de hand niet zal passen, is slechts de helft van de doos in gebruik (het werkzame bestanddeel) ookal lijkt dit volledig te zijn.

Er zijn twee redenen waarom juist chiraliteit zo belangrijk is.

Ten eerste, als het bestanddeel irriterend is voor de huid, bijvoorbeeld melkzuur, heeft het weinig zin om een dubbel percentage van de D/L bestanddelen (een mengsel van de “linkse” en “rechtse” vorm) te gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken met een halve juiste L-isomeer bestandsdeel.

Ten tweede, het gebeurt opmerkelijk vaak dat de verkeerde isomeer daadwerkelijk een negatieve invloed of gewoon inactief is in het product.

Het nadeel van ”chirale correctheid” is dat de kosten van moleculaire zuivering enorm hoog zijn. Chiraal gezuiverde ingrediënten kunnen tot 20 keer meer kosten. Veel fabrikanten gebruiken vaak de verkeerde isomeer van een chiraal molecuul omdat ze zich niet bewust zijn van het belang van de stereochemie bij het formuleren hun cosmetica.

Wanneer Medik8 een ingrediënt gebruikt, kiezen zij  altijd de juiste chirale formule.

medik8 bij Beauty Lounge Haarlem nachtcreme dagcreme

Bij Beauty Lounge werken wij, zoals gezegd, met veel enthousiasme met Medik8. Verder voeren wij ook de merken Dr Baumann en Image Skincare zodat we echt voor iedere huid en ieder huidprobleem een oplossing kunnen bieden.

Ben je benieuwd welke behandeling en / of producten bij jouw passen? Wij geven je graag het juiste advies.

Meer weten? Bel 023-5254756 of mail voor meer informatie of een gratis huidanalyse.

Medik8 Beauty Lounge Haarlem